Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Casper Faassen - Hover through the fog and filthy air

Onder de titel Hover through the fog and filthy air vindt van 22 mei tot en met 25 juni een solo-expositie van beeldend kunstenaar Casper Faassen plaats in Project 2.0 in Den Haag. De expositie wordt op zaterdag 21 mei om 17:00 uur geopend door dichter, schrijver, bloemlezer, colomnist en essayist Gerrit Komrij.

In Project 2.0 toont de Leidse kunstenaar Faassen (1975) een bijzondere serie nieuwe werken, waarin de verschillende media waar Casper mee werkt worden vertegenwoordigd. Fotografie, schilderkunst, grafiek, sculptuur en een combinatie van technieken worden afwisselend ingezet bij het verwerken van de traditionele thema's in de schilderkunst. De vrouw en recentelijk ook landschappen en bloemstukken, gepurificeerd als symbool van schoonheid, afgezet tegen het schijnbare verval in materiaal en vorm.

Mist vormt een nieuwe thematiek. Mist en druppels die deels verhullen en waarmee de kunstenaar een zekere afstand weet te creëren tussen de aanschouwer en het onderwerp.

Een opvallend werk op de expositie is een nadrukkelijke reactie op het werk 'Het schilderend geraamte' van James Ensor, dat momenteel in het Gemeente Museum in Den Haag te zien is. Transparantie en kwetsbaarheid in hun meest ondubbelzinnige vorm.

MIS ME

Tijdens de opening vindt ook de presentatie plaats van MIS ME, een livre d’artiste met een cyclus van acht gedichten van de schrijver Onno Blom en vier speciaal bij de gedichten gemaakte zeefdrukken van Casper Faassen. MIS ME verschijnt in een exclusieve, eenmalige oplage van dertig exemplaren. Het eerste exemplaar van MIS ME wordt tijdens de opening aangeboden aan Gerrit Komrij.