Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Changing Perspective03 sep 2017 > 03 sep 2017

Robbert Fortgens

2
 • Zondagmiddag 3 september opent de nieuwe solo expositie Changing Perpective van de bekende kunstenaar Robbert Fortgens bij PROJECT 2.0 / GALLERY. Tijdens het weekend van 2 en 3 september vindt tevens het Noordeinde Art & Fashion evenement plaats. Kortom, een mooie gelegenheid voor een heerlijk dagje Den Haag!

  Robbert Fortgens staat bekend om zijn schilderijen waarin abstracte dikke olieverfdoeken worden gecombineerd met fotografische beelden. Echter krijgt de pure en rauwe fotografie steeds meer zelfstandigheid. De huidige maatschappij en de grotere tegenstellingen daarin zijn steeds vaker het gekozen onderwerp. Dit resulteert in sterk dynamisch gelaagde beelden die verscheidenheid, kleur en vervreemding tonen in al hun schoonheid.

  De paden die Fortgens op zijn bijna veertig jarige carrière heeft belopen, kan men omschrijven als een meanderend parcours waarbij het kijken naar de werkelijkheid als uitdaging centraal staat. ‘Het lijkt alsof alles wat ik de afgelopen veertig jaar heb gemaakt, samenkomt in één geheel’, zegt Fortgens in een gesprek. ‘Het deel van het fijnschilderen dat ik in 1982 losliet, vind ik nu terug in mijn fotografische beelden. Het gevecht met mezelf en in het werk is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor avontuur. Het grote verhaal is die samenkomst van alles uit dat verleden.’

  De gehele dag zijn er op het Noordeinde evenementen op het gebied van mode en kunst. Bij Project 2.0 / Gallery staat er een heerlijk hapje en drankje voor u klaar en zorgen we voor een feestelijke middag opgeluisterd door DJ Ome Steef die ouwerwetse vinylplaten met free-, funky- en traditionele jazzmuziek draait!

  De expositie is te zien tot en met 8 oktober 2017.

  Graag tot ziens op zondag 3 september of op een ander moment op het Noordeinde!

 • 66E77B18 F4D2 F19C BBF57A70518FE76F