Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

MMXI10 apr 2011 > 18 mei 2011

Linda Overzee

  • Galerie Project 2.0 presenteert met genoegen de opmerkelijke expositie MMXI, van de Haagse kunstenaar Linda Overzee, die in 2009 al succesvol in deze galerie exposeerde. Zij maakt muurschilderingen in fresco technieken op doek. Dat is een uitzonderlijke combinatie.

    Overzee’s composities op doorgaans grote doeken roepen indrukken van impressionistische landschappen en expressionistische colorfields op, terwijl er door het gebruik van oorspronkelijke materialen en toepassing van fresco technieken een brug wordt geslagen tussen hedendaagse visie en tradities uit een ver verleden.

    Het is niet alleen vanwege deze associaties dat de werken verwijzen naar tijden die achter ons liggen. De fresco’s bestaan uit vele lagen, onderlagen schemeren tussen bovenlagen heen alsof erosie heeft toegeslagen. De gelaagdheid en hun doorkijkjes in diepere dimensies van de verflagen kunnen worden gezien als een spiegel van ons leven, gevormd door wat we onderweg tegenkomen, meenemen of laten liggen, verlies en aanwinst, geluk en pech, toeval en manipulatie, zaaien en oogsten.

    In Overzee’s fresco’s worden heden en verleden, de schoonheid van vergankelijkheid en het onvergankelijke in afwachting van de toekomst vastgelegd. MMXI toont een collectie van nieuw werk, die de fantasie prikkelt tot het zien van ieders eigen verhaal.

    Opening zondag 10 april 2011. De tentoonstelling loopt tot en met woensdag 18 mei 2011.