Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Moviments03 mei 2014 > 01 jun 2014

Josep Bofill

2
 • De opening van de expositie vindt plaats op zaterdagmiddag 3 mei om 16.00 uur. Wethouder van Den Haag, Ingrid van Engelshoven zal de opening verrichten.

  Hierbij nodigen wij u uit voor de feestelijke opening van de expositie Moviments van de Spaanse kunstenaar Josep Bofill. Hij zal zelf aanwezig zijn tijdens de opening.

  Toen wij een geschikte opener voor deze expositie zochten kwam de naam van Ingrid van Engelshoven meteen bovendrijven. Kunst heeft een belangrijke functie in onze maatschappij en als onder meer Wethouder van Onderwijs in Den Haag heeft deze veelzijdige vrouw een interessante kijk op de grote invloed van kunst en creativiteit op onze jeugd. Last but not least was zij zelf één van de eerste kopers van een prachtig kunstwerk van Bofill tijdens de vorige expositie in 2010.

  Vier jaar lang hebben wij dus geduldig moeten wachten op dit nieuwe werk. Dus het is zeker de moeite waar een bezoek te brengen aan Project 2.0. Dit kan tijdens de opening of natuurlijk op een ander moment. De expositie is te zien tot en met 1 juni 2014.

  Communicatie is een belangrijk thema in het werk van de beroemde Spaanse kunstenaar Josep Bofill. Zijn kunstwerken kunnen beschouwd worden als uitdrukkingen van tegenstellingen die tot eenheid gebracht zijn. Natuur, maatschappij, cultuur, politiek, wetenschap, kunst, alles is op te vatten in termen van tegenpolen. Bofill´s werk belichaamt een ontwikkelingsproces waarin geest en materie, het individuele en het universele samenkomen en versmelten in de beeldende kunst.

  Simpel gezegd kan het werk van Josep Bofill worden opgevat als een evenwicht tussen twee uitersten ofwel de nietigverklaring van dualiteit. Het evenwicht wordt de centrale focus. Hieruit volgt esthetische schoonheid.

 • Josep bofill moviments