Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Moving Forward, Looking Back 27 nov 2016 > 31 dec 2016

Casper Faassen

2
 • De expositie 'Moving Forward, Looking Back' zal op zondagmiddag 27 november om 15.00 uur feestelijk worden geopend. Hierin toont Casper Faassen zijn liefde voor de schilderkunst en haar historie. In het spoor van de grote meesters uit de 17e eeuw vertaalt hij landschappen, stillevens, portretten en stadsgezichten in zijn herkenbare beeldtaal. Middelpunt van de expositie vormt 'Gezicht op Den Haag', waar op dit moment nog volop aan gewerkt wordt. Om het eindresultaat te zien, zult u toch echt de expositie moeten komen bekijken en wij beloven u dat dit zeer de moeite loont!

  ‘Gezicht op Den Haag’ wordt gemaakt in de traditie van Jan van Goyen (in Leiden geboren en later naar Den Haag verhuisd). Faassen is nu net als Van Goyen bezig met een serie stadsgezichten. Waar eerder 'Gezicht op Haarlem' door het Frans Halsmuseum is aangekocht, 'Gezicht op Leiden' door museum de Lakenhal en 'Gezicht op Dordrecht' in het Dordrechts Museum naast het originele werk van Van Goyen is getoond, hangt 'Gezicht op Den Haag' vanaf 27 november bij ons op het Noordeinde.

  Niet alleen Van Goyen vormt een inspiratiebron, ook de balletwerken van Degas, bloemstillevens van Ambrosius Bosschaert de Oude en Vanitas werken van Pieter Claesz en David Bailly schemeren door in de werken van Faassen.

  De titel ‘Moving Forward, Looking Back’ hint tevens op eerder werk dat Casper alweer 8 jaar geleden bij Project 2.0 / Gallery toonde. Waar Gerrit Komrij toen het eerste exemplaar van 'MisMe' van Onno Blom en Faassen in ontvangst nam, is het nu de dichter Ilja Leonard Pfeijffer die een sonnet schreef bij 'Gezicht op Den Haag'. Hiervan is een klein uit lood gezet boekje gemaakt in een oplage van 100 en deze is tijdens de expositie verkrijgbaar.

  De expositie vormt kortom een compact maar breed overzicht van het werk van Casper waarbij zowel de schilderijen als de nieuwe fotografie uitgebreid aan bod komen.

  Kijk hier naar de beeldreportage, uitgezonden door de VPRO, van de making-off ‘Gezicht op Leiden’.

  U bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen op 27 november om 15.00 uur. Graag tot dan of op een ander moment!
  De expositie is te zien tot en met 31 december 2016.

 • Casper faassen compisition i