Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Oppression18 sep 2016 > 18 okt 2016

Geert Kollau

2
 • Op zondagmiddag 18 september om 16.00 uur is de opening van de eerste solo expositie van kunstenaar Geert Kollau bij Project 2.0 / Gallery.

  ‘Beklemming voelt nu als bevrijding’

  Ruim een half jaar heeft bekend en inspirerend fotokunstenaar Geert Kollau de tijd genomen voor zijn creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft geresulteerd in een concessie loze serie, getiteld Oppression.

  De kunst van Geert Kollau staat bekend om zijn transparantie en gelaagdheid, waarmee hij visuele verhalen vertelt. Hiermee tracht hij de schilderkunst en fotografie tot elkaar te brengen. Naast die bekende transparantie zal deze nieuwe serie Oppression verassende creaties tonen, waarbij de ontwikkeling van de kunstenaar voelbaar aanwezig is. Kollau stelt daarbij diverse maatschappelijke ontwikkelingen ter discussie, gecombineerd met zijn artistieke en technisch hoogstaande bewerking die je aanzet tot nader onderzoek.

  Voorafgaande aan de opening zal er om 15.00 uur de 30 minuten durende documentaire over Geert Kollau worden vertoond. Deze openhartige documentaire verslaat de totstandkoming van Oppression. Na deze vertoning zal de tentoonstelling om 16.00 uur worden geopend.

 • Geert kollau white man