Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

SOLO05 sep 2015 > 04 okt 2015

Robbert Fortgens

2
 • Op zaterdagavond 5 september opent de nieuwe solo expositie van Robbert Fortgens bij PROJECT 2.0 / GALLERY.

  Wij nodigen u hierbij van harte uit voor het bijwonen van de feestelijke opening op zaterdag 5 september om 20.00 uur.

  Sinds enkele jaren gaan fotografische beelden een dialoog aan met de schilderijen van Fortgens. Daaruit ontstaan duo-schilderijen waarin abstracte stopverf-dikke olieverfdoeken gecombineerd worden met het fotografisch beeld. Het driedimensionale pasteuze gebaar van de schilderskwast wordt geconfronteerd met foto's die, in superpositie geplaatst en overschilderd, een sterke gelaagdheid en dynamiek krijgen. Als in een heftige liefdesrelatie verhouden zich de twee disciplines. Soms vechtend maar meestal flirtend vormen ze een spannend maar homogeen geheel.

  Robbert Fortgens heeft zich gedurende de zomer teruggetrokken in zijn atelier om zich volledig te concentreren op zijn nieuwe solo-exposite. Hij leeft daarvoor een tijd in stilte om die volledige concentratie te kunnen krijgen. Ook wij zijn zeer benieuwd naar het nieuwe werk wat uiteindelijk weer "onmiskenbaar Fortgens" zal zijn. Een eerste beeld mogen wij nu al laten zien.

  De expositie is te zien tot en met 4 oktober 2015. Graag tot dan of op een ander moment.

  De expositie opening zijn tijdens de Noordeinde Art & Fashion en Museumnacht Den Haag. Wij gaan er in ieder geval een groot feest van maken bij Project 2.0 en zorgen voor een knallende avond met onder DJ sax duo John & Mr Smith, twee zeer enthousiaste muzikanten. Zorg dat u erbij bent.

 • Solo