Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

=VET!17 jan 2015 > 15 feb 2015

Hans de Bruijn

2
  • Op zaterdag 17 januari 2015 vindt in Galerie Project 2.0 om 20.00 uur de opening plaats van de solo expositie van Hans de Bruijn.

    Hans de Bruijn =VET!

    Vorig jaar werd Hans de Bruijn niet alleen in Houston geprezen, ook in België omarmt men zijn grove stukken. Project 2.0 was de eerste die dit ruwe talent presenteerde en ook nu tonen wij met trots zijn nieuwe expositie Hans de Bruijn =VET!

    Culturele ruïnes zijn een belangrijk thema in het werk van Hans de Bruijn. De rode draad in zijn werk is ontroering door verval, het besef dat alles tijdelijk is en onderhevig aan de wetten van de natuur. Vaak worden daarom oude fabrieken en vergane locaties als decor gekozen in zijn werk.

    Hans de Bruijn heeft een uitgesproken passie voor de expressieve kracht van verf. De kunstenaar creëert een eigen herkenbare stijl met de vet aangebrachte verf die zich niet laat beperken tot het te schilderen oppervlak, de verf leidt een eigen leven. De finesse van zijn werk schuilt ‘m in de quasi nonchalance van de grove streken. Dit brengt interessante effecten van licht en donker met zich mee. Pas van heel dichtbij worden de kleuren onder de verschillende lagen duidelijk. Zodra je dat ontdekt, ben je verslaafd en wil je meer zien!

  • Vet door hans de bruijn