Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Lezing Lisette Huizenga

'Je kunt niet zeggen dat ik schoonheid creëer, want schoonheid is een ervaring die je een ander niet kunt opleggen, maar mijn streven is de schoonheid van het leven, die ik zelf steeds intenser mag ervaren, uit te beelden in mijn werk.'

De lezing zal gaan over haar filosofische ideeën, haar liefde voor kunstgeschiedenis, over de gedachtegang naar digitale mogelijkheden, de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Biënnale van Venetië. 

Ontvangst 19u30

Aanvang lezing 20u

Lisette Huizenga kan vanuit verschillende perspectieven een 'universele' kunstenaar genoemd worden. Met digitale spiegels, trappen en mutaties bouwt zij een duizelingwekkende wereld van vrijheid en schoonheid, waarin we als het ware de grenzen van ruimte en tijd overschrijden en een glimp opvangen van de door zo velen gedroomde harmonie van het geheel. Op een speelse manier maakt zij daarbij filosofische ideeën zichtbaar. 

Door middel van haar uitleg maakt u kennis met de gedachtegang van de kunstenaar zelf. U bent van harte welkom om deze unieke lezing bij te wonen in Galerie Project 2.0 waar u zich letterlijk waant in de wereld van Lisette Huizenga.