Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Nieuwe expositie 'Awakening' door Toon Tullemans

Met trots nodigen we u uit voor de opening van de solo expositie Awakening van Toon Tullemans in PROJECT 2.0 / GALLERY op zondag 3 juli om 15.00 uur. De expositie wordt geopend door Rola Hulsbergen en muzikaal omlijst door componist / cellist Jur de Vries.

Voor zijn nieuwste serie sculpturen en fotowerken heeft Toon Tullemans zich laten inspireren door het gedicht Awakening van de Amerikaanse dichteres Marguerite Vivian Young (1909 – 1995).
 
De nieuwste keramische sculpturen van Tullemans zijn perfect in balans, als een wonderschoon gedicht waaraan geen komma hoeft te worden veranderd. Ook in de fotowerken keert keramiek als een kwetsbare huid terug. De foto’s zijn 
confronterend en indringend door hun grote formaat, maar ook teer om hun inhoud.
 
Toon Tullemans onderzoekt in zijn kunstwerken thema’s en ideeën over het menselijk lichaam. Zijn indrukwekkende werken verbeelden de relaties tussen het menselijk lichaam en de perceptie van schoonheid. De werken gaan over onderwerpen als groei, evolutie en identiteit, maar ook thema’s als vergankelijkheid, leven en dood.
 
De tentoonstelling zal feestelijk worden geopend door Rola Hulsbergen, kunstliefhebber pur sang. De middag wordt muzikaal omlijst door componist / cellist Jur de Vries die meeslepende improvisatiemuziek, naar aanleiding van de kunstwerken, ten gehore zal brengen.
 
De expositie is te zien tot en met zondag 7 augustus 2016.
 

 

Awakening - Marguerite Vivian Young (1909 – 1995)
 
“Where no footfalls disturbed the dust,
A ghost suspicious of a moth.
Awakening,
Softly the spiders web of summer,
was laid on my mouth while I slept;
The closed eyes were woven over.
Under the leaves that I had crept,
Crying; but now was no sting.
No scar of the plumes which lashed me
In the windy days of spring.
The narrow breasted body
Which trembled in guts of light,
Bearing the marks of many whips,
Was changed in a single night;
The blue web of summer was laid on my lips.”