Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Noordeinde Nocturne 2015: romantischer dan ooit tevoren.

De negende editie van het jaarlijks terugkerende muziekfestival valt dit jaar samen met Valentijnsdag, namelijk zaterdag 14 februari. Wij nodigen u daarom uit om op deze romantische avond te komen genieten van ‘kunst’ in al haar zijn uitingen!

Noordeinde Nocturne is een jaarlijks terugkerende romantische avond die geheel in het teken staat van muziek en kunst. In verschillende galeries verspreid over het Noordeinde spelen diverse ensembles die zijn samengesteld uit het Residentie Orkest. Het programma zal dit jaar geheel in het teken staan van Valentijnsdag. Het Noordeinde wordt daarom feestelijk verlicht met fakkels en onder het genot van een goed glas wijn kunnen de vele bezoekers op een toegankelijke manier kennis maken met het culturele aanbod in het Noordeinde.

De avond begint met een openingsconcert van het Deense Jeugdorkest in de Waalse Kerk om 19u15. Hierna bent u van harte welkom in Galerie Project 2.0 waar u vanaf 20u kunt luisteren naar het Leidse Hout Ensemble dat bestaat uit Tanja Trede (altviool), Harry Donders (contrabas), Cato Went (viool) en Dorine Schade (fluitiste en echtgenote van kunstenaar Hans de Bruijn).

Tijdens de mooie klanken kunt u nog genieten van de kunstwerken van Hans de Bruijn. Zijn solo expositie is nog tot en met 15 februari te bewonderen bij Galerie Project 2.0!

De avond zal in de Waalse Kerk afgesloten worden met een concert van het Residentie Orkest om 23u.

Het complete programma vindt u op www.noordeinde.nl/nocturne.

Wij hopen u te ontmoeten op deze bijzondere avond aan het Noordeinde!